Site Loader

Lennot Bangkokiin ostettiin jo viime kesän lopulla. Sen jälkeen reissukuviot ovat pikkuhiljaa alkaneet hahmottua. Lentoliput välille Bangkok – Ho Chi Minh City on myös hankittu ja majoituksia varattu. Vielä pitäisi malttaa reilu viikko odottaa!

Reissaamme ensin Bangkokin kautta Vietnamiin. Päätimme ottaa varman päälle ja jäädä ensin vuorokaudeksi Bangkokiin, tai tarkemmin Suvarnabhumin lentokentän liepeille. Lomalle kun mennään, kiirettä ei ole enkä halua hankkia stressiä siitä, että mikäli ensimmäinen lento myöhästyisi, niin sitä myöden myös seuraava lento menisi ohi. Itseni tuntien; hermo menee edes tuollaista ajatellessa. On myös ihan mukavaa päästä syömään ja käydä suihkussa pitkän lennon jälkeen, ennen seuraavaa.

Matkaan lähdetään kahdestaan mieheni kanssa. Perheen teini ilmoitti heti alkuunsa, että ei todellakaan ole lähdössä, koska hänen mielestään lomalla ei jaksa siirtyä paikasta toiseen – saati maasta toiseen. Paras loma olisi kuulemma sellainen, että ainoat liikkeet tapahtuisivat hotellin uima-altaalle sekä lähikuppilaan syömään.

Vietnamin reissu on vähän aina ollut mielessä. Nyt sinne sitten mennään; Ho Chi Minh Cityyn (ent. Saigon) ja saarelle nimeltään Phu Quoc. Rehellisesti sanottuna, ei ole kyllä minkäänlaisia ajatuksia siitä, mitä reissulta pitäisi odottaa. Tai no, tietysti ainakin aurinkoa ja aasialaista elämänvilskettä, jota jaksaa aina ihmetellä.

Vietnamissa, muiden Aasian maiden tapaan, suurimpia vaaroja lienee kaoottinen liikenne. Tästä syystä pohdimmekin, jospa lennämme HCM Citystä Phu Quocin saarelle. Ei oikein houkuta nimittäin puolta vuorokautta istua auton kyydissä kaaoksen keskellä. Varsinkin, kun on Kambodzassa päässyt ihmettelemään, miksi kukaan ei aja kaistojen välissä, vaan menevät missä sattuu viivojen päällä ja minne nyt sattuu huvittamaan mennä – jollain oli mopokypäräkin päässä väärinpäin. Ihan mielenkiintoista kokea, mutta ei kiitos ihan tuntikaupalla…

9 päivää vielä…

admin

KATHY GOES SUNNY

Moikka! Täältä blogin takaa löytyy reilu nelikymppinen Kati, jonka isona intohimona on matkustelu. Matkassa mukana kulkee aviomieheni ja välillä muutakin perhettä.

Haluan jakaa kertomuksia, fiiliksiä  ja kokemuksia matkoiltamme tässä blogissa myös muille. En ole käynyt kaikkialla, mutta jokaisesta käymästäni paikasta olen löytänyt jotakin kiehtovaa.

Parasta on matkustaminen, toiseksi parasta seuraavan reissun suunnittelu. Aina ei tarvitse mennä kauas, mutta matkaan on päästävä! Olemme haaveilleet myös ulkomaille muuttamisesta – kenties vielä  pääsen kirjoittelemaan siitäkin projektista. 

Kirjoittelen tätä blogia pilke silmäkulmassa ja se toimii mulle vähän kuin päiväkirjana. Toivottavasti siitä on iloa muillekin. Tervetuloa lukemaan ajatuksia, kokemuksia ja matkasuunnitelmia!

kavijalaskuri