Site Loader

Nyt on tärkeimmät pikkujutut matkaa varten hankittu. Jokaisella on ne omat ”must have”-jutut matkalle ja kaikki eivät pakkaa mukaansa ennalta mitään. Käsimatkatavaroilla mennään, joten voiteet ja nesteet pitää pakata enintään 100ml kokoisiin purkkeihin. Mielestäni nämä olivat hieman hintavia, mutta ostin ensimmäiset käteen osuvat.

Otan aina särkylääkkeet mukaan jo Suomesta, koska päänsärky voi yllättää jo lentomatkalla. Vatsalääkkeet pidän mielelläni mukana.

Tässä mulle tärkeimpiä juttuja mukaan matkalle.

Kuulun niihin tyyppeihin, joiden korvat meinaa räjähtää lennon laskeutumisen aikana. Paineenvaihtelusta johtuvan kivun ymmärtävät vain ne, jotka siitä kärsivät. Aivan jär-kyt-tä-vää! Tunnen mieletöntä empatiaa myös niitä pikkulapsia kohtaan, jotka itkevät laskeutumisen aikana. Pikkulasten kanssa lentäville ihan ehdottomasti suosittelen pohtimaan asiaa, lapsillehan voidaan käyttää vaikkapa Nasolin-nenäsumutetta helpottamaan paineesta johtuvaa kipuilua. Olen saanut helpotusta tähän kipuun Earplanes-korvatulpilla, jotka tasaavat painetta. Kipua tuntuu, mutta se on kohtuullisen siedettävää. Näitä myydään joissakin apteekeissa. Maksoivat nyt 13,80e.

Näillä korvatulpilla mun korvakivut on helpottaneet
lentokoneen laskeutumisen aikana.

Matkalaukun virkaa toimittavat tulevalla reissullamme Jääkäri-reput. Niinpä ostin näihin sadesuojat. Auttavat tottakai sateen yllättäessä, mutta reppu kannattaa kääriä sadesuojaan myös silloin, jos sen laittaakin matkaamaan ruumassa. Muuten repussa olevat useat remmit saattavat jäädä matkalaukkuhihnalle jumiin tai takertua muualla jo johonkin.

Aurinkokennoilla latautuva varavirtalähde, jossa myös taskulamppu.

Poikamme ja hänen tuleva vaimonsa (terveisiä Nikolle ja Viiville) ostivat taloonsa aurinkopaneelit ja saivat kaupan päälle varavirtalähteet, jotka voi ladata myös auringossa. Ihan huippujuttu, kun on matkalla aurinkoisempiin maisemiin! Otamme siis tämän mukaan ja testaamme. Samassa laitteessa on myös erittäin tehokas taskulamppu muutamalla erilaisella toiminnolla. Voin sitten tehokkaalla lampulla tutkia vaikka sängyn aluset kaikkien maailmanlopun ötököiden varalta…

Varavirtalähteet on kuljetettava käsimatkatavaroissa,
koska niissä on olemassa jonkinlainen räjähdysvaara.

Siinäpä mun ”selviytymispakkaus”, vuosien mittaan sekin on pienentynyt. Ai niin, ja noihin tyhjiin purkkeihin laitan aurinkovoidetta. Sitä haluan ottaa mukaan Suomesta, lisää saa sitten ostettua Thaimaassa. Toki siellä aika monessa purkissa lukee ”whitening”, tiedä sitten kuinka valkaisevaa oikeasti on. Näillä mennään.

admin

KATHY GOES SUNNY

Moikka! Täältä blogin takaa löytyy reilu nelikymppinen Kati, jonka isona intohimona on matkustelu. Matkassa mukana kulkee aviomieheni ja välillä muutakin perhettä.

Haluan jakaa kertomuksia, fiiliksiä  ja kokemuksia matkoiltamme tässä blogissa myös muille. En ole käynyt kaikkialla, mutta jokaisesta käymästäni paikasta olen löytänyt jotakin kiehtovaa.

Parasta on matkustaminen, toiseksi parasta seuraavan reissun suunnittelu. Aina ei tarvitse mennä kauas, mutta matkaan on päästävä! Olemme haaveilleet myös ulkomaille muuttamisesta – kenties vielä  pääsen kirjoittelemaan siitäkin projektista. 

Kirjoittelen tätä blogia pilke silmäkulmassa ja se toimii mulle vähän kuin päiväkirjana. Toivottavasti siitä on iloa muillekin. Tervetuloa lukemaan ajatuksia, kokemuksia ja matkasuunnitelmia!

kavijalaskuri