Site Loader
Phu Quoc, Vietnam

Yksi asia oli heti selvä: Oli kaiken väsyneen matkustamisen arvoista tulla tänne Phu Quocin saarelle! Meri on kaunis ja kirkas, lämpömittari on kolmenkympin yli ja rannan hiekka on niin hienoa, että se jää kuorrutteeksi varpaisiin.

Olen varannut majoituksen täältä jo kuukausia sitten. Onneksi, sillä tämä Thanh Kieu Beach Resort oli sittemmin täyteen buukattu. Asumme täällä kahdeksan yötä omassa bungalowissa, josta on vain muutamia metrejä rantahiekalle. Uima-altaalle toiset saman verran. Resortilla on oma ranta. Olisin voinut suositella paikkaa heti ensihetkestä, ja ainakin näiden muutamien päivien kokemuksella suosittelen yhä enemmän. Bungalowissa ei ole televisiota ja ehkäpä ihan hyvä niin, sillä ei sitä kuitenkaan tulisi katsottua, mutta taustahälynä se tulisi pidettyä varmasti päällä. Lomalta kun haluaa rauhoittumista ja rentoa olemista, niin täällä se onnistuu!

Thanh Kieu Beach Resort , Phu Quoc, Vietnam

Tulimme saarelle ilman suurempia odotuksia. Lähinnä haaveissa on ollut matkustaa paikkaan, jossa silmä ja sielu lepää. Sellaista täällä on. Resorttimme alue on kaunis, kukkiva puutarha. Ranta on rauhallinen ja siisti. Sadan metrin päästä alkavat ravintolat ja pikkuputiikit. Ja sen jälkeen ihmisvilinä, joka on ainakin näin tammikuun lopulla ihan kohtuullinen. Paikallisten ruokapaikat täyttävät jalkakäytäviä – en voi kuin ihmetellä niitä meidän mittakaavassa lasten kokoisia muovituoleja ja matalia pöytiä, jossa paikalliset jaksavat ilta toisensa jälkeen istua syömässä.

Hintataso on esimerkiksi Thaimaata korkeampi. Ruoka-annoksella on hintaa ainakin pienemmissä ravintoloissa viidestä kymmeneen euroa. Annokset ovat hyvin kohtuullisen kokoisia. Paitsi jos ottaa paikallisia keittoja. Itsekin kokeilin vietnamilaista pho nuudelikeittoa. Annos oli suuri ja keitto hyvin simppeleistä raaka-aineista koottu. Jokin mauste siinä hieman riiteli makutottumusteni kanssa, joten vaatinee totuttelua. Maistoin tietenkin myös paikallisia nuudelilla, ananaksella, salaatilla, kanalla ja jättikatkaravuilla täytettyjä kevätrullia, jotka olivat ihan ookoo. Ne on kääritty läpinäkyvään riisipaperiin, joka alkoi silmissäni koko ajan enemmän näyttää muovipussilta. (Vikaa ei ollut näössäni, vaan ennemminkin mielikuvissa). Paikallinen ruoka on hyvin suolatonta eikä mitenkään muutenkaan erityisen mausteista. Täällä on hyvin helppoa syödä terveellisesti ja kohtuudella. Ja on kyllä kiva lähteä ruokapöydästä kerrankin niin, ettei tarvitse pyöriä pois…

Ennemmin sääntö kuin poikkeus näyttää olevan, että tarjoilijat eivät kirjoita mitään tilauksestasi ylös. Noin joka toinen kerta jotakin on jäänyt tilauksesta puuttumaan. Ja kun siitä olemme ystävällisesti muistuttaneet, usein se on sitten kahteen kertaan laskullakin. Tällaiset sekaannukset on saatu kuitenkin helposti korjattua eikä aina ole jaksanut jostakin puuttuvasta noin euron tai parin alkupalasta edes mainita.

Vietnamilainen pho nuudelikeitto
Riisipaperiin käärityt kevätrullat

Ravintolatarjontaa löytyy. Näkemänsä perusteella voisi yleistää, että suurin osa myy grillissä valmistettuja kaloja ja äyriäisiä. Valikoima ei ole hirvittävän laaja, mutta ehkä ihan riittävä. Syömään täällä mennään jo aikaisin, iltakuuden aikoihin. Paikalliset pienet kaupat ja monet ravintolat sulkevat arkisin jo yhdeksän, puoli kymmenen maissa. Kannattaa huomioida, ettei jää nuolemaan näppejään.

Palvelukulttuuri ei yllä monen muun maan tasolle, mutta toisaalta se on ihan jees. Palvelu on kuitenkin ollut ystävällistä, mutta saa ruokailla ihan rauhassa ja kaataa itse sen juomaveden pullosta lasiin. Hankalaa voi olla pysäyttää tukka putkella juoksevaa tai omiin maailmoihinsa keskittynyttä tarjoilijaa, jos tarvitsisit jotakin kesken ruokailun. Laskun tilaus ja sen toimittaminen ovat sitten taas olleet nopeimpia näkemiäni toimenpiteitä.

Sammakkoa ja äyriäisiä tarjolla
Hedelmiä löytyy joka lähtöön. En edes tunnista kaikkia.

admin

KATHY GOES SUNNY

Moikka! Täältä blogin takaa löytyy reilu nelikymppinen Kati, jonka isona intohimona on matkustelu. Matkassa mukana kulkee aviomieheni ja välillä muutakin perhettä.

Haluan jakaa kertomuksia, fiiliksiä  ja kokemuksia matkoiltamme tässä blogissa myös muille. En ole käynyt kaikkialla, mutta jokaisesta käymästäni paikasta olen löytänyt jotakin kiehtovaa.

Parasta on matkustaminen, toiseksi parasta seuraavan reissun suunnittelu. Aina ei tarvitse mennä kauas, mutta matkaan on päästävä! Olemme haaveilleet myös ulkomaille muuttamisesta – kenties vielä  pääsen kirjoittelemaan siitäkin projektista. 

Kirjoittelen tätä blogia pilke silmäkulmassa ja se toimii mulle vähän kuin päiväkirjana. Toivottavasti siitä on iloa muillekin. Tervetuloa lukemaan ajatuksia, kokemuksia ja matkasuunnitelmia!

kavijalaskuri