Site Loader
Klong Prao Beach

Seuraava kohde on mun lempipaikkani maailmassa: Koh Chang, Thaimaa! En ymmärrä, mikä siitä tekeekään niin erityisen, mutta ihana paikka! Perjantaiaamulla kamat kasaan ja yllättävän täsmällisesti saapuneen lavataksin kyytiin, kohti Koh Koodin pikavenelaituria. Se sijaitsikin vain noin kilometrin päässä meidän majapaikasta.

Väkeä alkoi kerääntyä pikkuhiljaa laiturille odottamaan ja lopulta meidät ehkä noin kaksikymmentä ihmistä pakattiin veneeseen matkatavaroineen. Nopea poikkeaminen matkalla Koh Makin laiturissa, jossa muutama jäi kyydistä ja pari uutta hyppäsi veneeseen. Koh Makin edustalla oli aivan upeat maisemat! Pikavenekyyti kesti puolisentoista tuntia Koh Koodilta Koh Changille. Kyyti oli miellyttävä ja aika meni nopeasti.

Pikaveneellä Koh Koodilta Koh Changille.
Hintaa 900 bahtia per nenä.

Koh Changilla saavuttiin saaren eteläosaan, josta taas lavakyydillä majapaikkoja kohti. Lavataksit tulivat ääriään myöten täyteen ja me päästiin sisälle autoon, koska lava oli jo täynnä. Ihan jees. Olin jälleen varannut majoituksen Klong Prao Beachiltä, joka on osoittautunut oikein hyväksi sijainniksi Changilla. Täällä on juuri meidän makuun sopivasti sekä rauhaa että vilskettä. Mopolla pääsee pitkin saarta, mutta tällä kerralla me ei lähdetty seikkailemaan muualle kuin rannalle.

Olin varannut Watercolours hotellin joen varresta. Lavakyydillä ajelimme odottavasti, että missä ja millainen hotellimme on. Sellainen suurinpiirteinen käsitys sijainnista oli. Lavakyyti kääntyi pääkadulta pikkutielle, joka tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan ja vaikutti siltä, että olemme jossain keskellä puskaa. Tokaisin vielä miehelleni hieman sarkastisesti, että”kukahan kyydissä olevista jää tänne”… kunnes totuus iski päin näköä, kun edessä seisoi meidän hotellin kyltti. Huoh.

Kävelimme hotelliin siltaa pitkin, hieman sekalaiset ajatukset mielessä. Kuvittelin, että matkaa pääkadulle on kilometrejä ja matkaa pitää taittaa jossain pimeässä pusikossa. Ja missä täällä muka rantakin on. Vaadin, että nyt on välittömästi vuokrattava mopo! Mieheni oli samaa mieltä… Kaikki kuitenkin kirkastui, kun astuimme Watercoloursiin sisälle. Mikä ihana paikka! Mahtava sijainti! Kaikki puitteet kohdallaan. Myös vastaanotto tänne oli iloinen ja heti selvisi, että rantakin on ihan lähellä, vain reilun sadan metrin päässä! Laittelen hotellista kuvia, arvioita ja sen sellaista myöhemmin.

Klong Prao Beach, Koh Chang, Thailand.

Ranta on noin kaksi kilometriä pitkä. Kävelimme sen toiseen päähän aamuisin. Joissain paikoin nousuvesi oli niin korkealla, että kahlasimme lämpimässä vedessä eteenpäin. Majapaikkamme on pohjoispäässä Klong Prao Beachia ja eteläpää olikin meille entuudestaan tuttu. Pääkadulle pääsee sieltä etelämmästä päästä nopeasti, kun taas majapaikastamme kävelymatkaa on noin kilometrin verran.

Nousuveden aikaankin rantaa on helppo kulkea, koska vesi on todella matalaa.

Rannalta löytyy sopiva määrä ravintolaa ja baaria sekä hyvin vaihtelevan laatuiset wc-tilat näiden yhteydessä. Jokaisessa käymässäni löytyi sentään pytty, mutta osan niistä huuhtelu tapahtui kauhomalla vettä saavista, joka loiskautettiin pyttyyn huuhtelun suorittamiseksi – kuin löylyä kiukaalle heittäisi. Joissain ei mennyt ovi kiinni ja kaikissa oli lähtökohtaisen epämukavat oltavat – ei auta, kun muutakaan ei hädän hetkellä ole tarjolla. Iltapäivällä palasimme takaisin rannan toiseen päähän, kahden pysähdyksen taktiikalla ja lopuksi vielä meressä virkistäytymällä. Täällä on ihmisen hyvä olla.

Koh Changia suosittelen kaikille. Tänne voisin jäädä. Laitan tähän lopuksi muutaman kuvan, jotka kertonevat enemmän tämän saaren mahtavuudesta kuin mitkään sanat ikinä. Jatkan Koh Changista juttua vielä, sillä se on mun lempipaikka maailmassa.

Klong Prao, pääkatu.

admin

KATHY GOES SUNNY

Moikka! Täältä blogin takaa löytyy reilu nelikymppinen Kati, jonka isona intohimona on matkustelu. Matkassa mukana kulkee aviomieheni ja välillä muutakin perhettä.

Haluan jakaa kertomuksia, fiiliksiä  ja kokemuksia matkoiltamme tässä blogissa myös muille. En ole käynyt kaikkialla, mutta jokaisesta käymästäni paikasta olen löytänyt jotakin kiehtovaa.

Parasta on matkustaminen, toiseksi parasta seuraavan reissun suunnittelu. Aina ei tarvitse mennä kauas, mutta matkaan on päästävä! Olemme haaveilleet myös ulkomaille muuttamisesta – kenties vielä  pääsen kirjoittelemaan siitäkin projektista. 

Kirjoittelen tätä blogia pilke silmäkulmassa ja se toimii mulle vähän kuin päiväkirjana. Toivottavasti siitä on iloa muillekin. Tervetuloa lukemaan ajatuksia, kokemuksia ja matkasuunnitelmia!

kavijalaskuri